Nieuws

Sta even stil en focus op het grote plaatje

Voor veel ondernemers is het vast een herkenbaar verhaal. Je runt je eigen bedrijf en je zit op een rijdende trein. Voor even stilstaan is geen tijd, want je bent aan het werk voor je opdrachtgevers en racet mee in de waan van de dag. Nadenken over je eigen bedrijf staat op een lager pitje, je klanten komen altijd eerst. Tenminste, zo gaat het meestal bij mij. Terwijl af en toe stevig nadenken over je bedrijf noodzakelijk is om verder te komen. Doe je nog de juiste dingen? Voor wie? En waar sta je echt voor?

Nieuwe huisstijl en website

Na twaalf jaar Human Builders nam ik bewust de ruimte om écht stil te staan bij mijn bedrijf. Ik zette mezelf al jaren in de markt als bureau voor werving en selectie voor de bouwwereld, maar intussen deed ik veel meer. Ik coachte medewerkers en management, ik begeleidde verandertrajecten en ontwikkelde een sterke visie op het bouwen van een duurzame bedrijfscultuur. Hoog tijd om mezelf breder te positioneren en duidelijk te vertellen wat ik doe en wat ik breng. Het resultaat is deze nieuwe website, compleet met een geheel vernieuwde huisstijl. Ik hoop dat de nieuwe stijl je aanspreekt.

Het grote plaatje

De herijking van mijn eigen bedrijf zette me ook aan het denken over mijn opdrachtgevers. We zijn soms zo gefocust op één taak, dat we vergeten om naar het grotere plaatje te kijken. Zoekt een bedrijf een nieuwe medewerker, dan wordt er vaak naar het cv gekeken. Klopt de vooropleiding? Heeft iemand genoeg jaren ervaring? Terwijl het juist om dat grotere plaatje gaat. Hoe zit een kandidaat in elkaar? Welke eigenschappen heeft hij in huis? Waarom doet iemand wat hij doet? Is hij toegewijd, bevlogen, wil hij groeien? Past de persoon in het team?

Het verschil maken

Een succesvolle samenwerking tussen werkgever en werknemer is veel meer dan het matchen van opleiding en werkervaring. Het totale plaatje moet kloppen. Alleen dan kan een medewerker het verschil maken voor een bedrijf. En andersom, want het halen en brengen tussen werkgever en werknemer moet in balans zijn. Het verschil maken, dat wil ik zelf ook. Voor mensen die een baan zoeken waar ze tot hun recht komen én voor bedrijven. Ik wil bouwen aan een team van toegewijde medewerkers. Medewerkers die elke dag met plezier aan de slag gaan en die elke dag beter willen worden.

Ook aan de slag?

Stilstaan bij het grotere plaatje rond mijn bedrijf heeft mij meer focus opgeleverd. Wil jij ook aan de slag met je ontwikkeling, werkcultuur, identiteit of goed werkgeverschap? Dan sta ik voor je klaar.

Chiel van Lieshout 

nieuws image
Copyright © 2021 Human Builders. All rights reserved.
humanbuilders preload animation